Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(četvrtak)
17:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

4 dana

ORGANIZATOR Kontakt:

Akcija Biciklom za Vukovar 2019

Dragi prijatelji,

Svake godine 18. studenoga obilježava se godišnjica junačke žrtve Vukovara, Grada Heroja. Tim povodom, Akcija "Biciklom za Vukovar" i ove godine kao i prethodnih 7 godina, poziva sve zainteresirane pojedince da se odvaže i postanu sudionici 8. obljetnice ove dragovoljne akcije!

O AKCIJI:
Akcija je započela u zimu 2012. spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve pozitivne pojedince. Otada Akcija raste i postaje organiziranija no i dalje zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter.

SMJEŠTAJ, HRANA i POVRATAK:
Za sudionike Akcije, organiziran je besplatni smještaj (u dvoranama, društvenim domovima i školama) kao i besplatni povratak autobusom za Zagreb (uključujući i bicikle). Sudionike očekuje četverodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno druženje i obilazak znamenitih lokacija. Akcija je potpuno besplatna i organizira se uz dobru volju biciklista sudionika, kao i velikodušnu potporu općina, obrazovnih ustanova, udruga, kulturnih društava itd. Hrana će na pojedinim točkama puta također biti osigurana no u pravilu sudionici si sami osiguravaju dodatne obroke na brojnim zaustavljanjima u mjestima koje prolazimo putem.

PREPORUČENA OPREMA ZA PUTOVANJE U STUDENOME:
- OBAVEZNA OPREMA: Servisiran bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk, kaciga (obvezna za osobe mlađe od 16 godina), stražnji nosač tereta + bisage (alternativno, udoban ruksak).
- DODATNA OPREMA: pak pauci, uže ili ljepljiva traka, katadiopter (mačje oko) na oba kotača, 1-2 Rezervne zračnice, pumpa za vaš tip zračnice, osnovni set alata za popravak bicikla (u praksi uvijek netko u grupi već ima set alata, stoga bez stresa), blatobrani.

ODJEĆA I OSOBNI PREDMETI: Podložak za spavanje, vreća za spavanje, set za osobnu higijenu + manji ručnik, toalet papir, šuškavac/deblja jakna, kapa, šal, zimske rukavice zamjenska odjeća (3-4 para čarapa i gaća, 4 kratke majice, zamjenske hlače i majica dugih rukava), protukišni sloj (tanka nepropusna jakna i hlače), pouzdana obuća. - U pravilu opremiti se lako no slojevito i te prilagodbom slojeva održavati ugodnu tjelesnu temperaturu, niti prehladno niti pretoplo. - Ostati topli, no suhi.

PLAN PUTOVANJA:
Polazak i početak akcije je 14. studenoga 2018. u 17:00 sati iz parka 148. brigade u Zagrebu no akciji se može pristupiti bilo gdje na njenoj ruti do Vukovara uz prethodnu najavu.

VAŽNO, VLASTITA ODGOVORNOST:
Akcija je dragovoljne prirode i sudionici se izričito mole da se drže svih vrijedećih prometnih pravila kao i svih mogućih dodatnih zaštitnih mjera i praksi, da obrate pozornost jedni na druge i pokažu srce za svoje kolege suputnike. Svi sudionici pristupaju akciju na vlastitu odgovornost i organizatori akcije ne mogu biti odgovorni za eventualne nezgode ili ozljede. S tim rečenim, do sada nasreću nije bilo nikakvih nesretnih događaja. Potrudimo se da tako i ostane.

------------------------------------
Akcija "Biciklom za Vukovar" (300km)
Zagreb (14.11.) -> Vukovar (17.11.)

čet, 14.11. Zagreb -> Novoselec (58km)
pet, 15.11. Novoselec -> Nova Kapela (114km)
sub, 16.11. Nova Kapela -> Ivankovo (92km)
ned, 17.11. Ivankovo -> Vukovar (30km + razgledavanje, druženje i odmor)
pon, 18.11. Vukovar, sudjelovanje u mimohodu sjećanja, povratak autobusom u večernjim satima (uz transport bicikala)
------------------------------------

Molimo sve zainteresirane pojedince da svoju prijavu ostvare putem prijavnog obrasca dostupnog na:

https://forms.gle/rMd94kcmpZmvBixX7
(Maksimalan broj sudionika je ograničen na 30)

Za sva pitanja možete nam se obratiti putem Facebooka ili emailom na biciklom.za.vukovar@gmail.hr

Vidimo se na startu!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 330 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/713162082498715...